Sanacura praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde
Ervaringen van bezoekers aan de praktijk

Vruchtbaarheid en zwangerschap
Beste Anja, ik wil jou nog heel erg bedanken voor je hulp bij het zwanger worden en je behandelingen gedurende de eerste zes maanden van de zwangerschap. Ik ben ervan overtuigd dat jij een grote rol hebt gespeeld ten aanzien van mijn gezondheid en die van ons zoontje. Dank je wel!!

Moe….. 
Anja, dank zij jou ben ik veel sterker geworden. Bedankt!

Pijn: acupunctuur en mindset
De eerste keer dat ik in aanraking kwam met acupunctuur dacht ik dat het de oplossing voor alle klachten is en dat je zelf dus niets meer hoeft te doen.
Na enkele behandelingen is mij duidelijk geworden dat je lichaam en je geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat je zelf wel degelijk invloed kunt uitoefenen op hoe je je voelt en hoe je je klachten ervaart.
Nu is het juist dat samengaan van lichaam en geest dat ik bij Anja ervaar. Een luisterend oor  en advies zijn naast de behandeling  een groot onderdeel van mijn sessies geworden.
Ik ben nu jaren verder en heb een hoop geleerd over mijn lichaam en hoe het functioneert of juist niet functioneert en samen met Anja zoeken we naar een oplossing of beter gezegd zorgt zij ervoor dat ik zelf naar die oplossing zoek. Dat kan zijn door meer behandelingen als het nodig is maar ook door een bepaalde mindset te krijgen waardoor de fijne en mooie dingen in het leven de overhand krijgen en niet de klachten of de pijn.
Anja is voor mij een schakel geworden tussen lichaam en geest, en naast de kundige acupunctuur behandelingen ben ik bij haar een stuk wijzer geworden over het functioneren van mijn lijf. Niet alle pijn is op te lossen door behandelingen, je moet zelf ook hard werken.

Premenstruele spanning
Al jaren heb ik last van heftige PMS-klachten. Na van alles te hebben geprobeerd ben ik  op zoek gegaan naar een acupuncturist omdat ik hier positieve reacties over had gehoord. Ik ben op het internet gaan zoeken en kwam de website van Anja tegen. Na een fijn en prettig kennismakingsgesprek heb ik mijn eerste behandeling gehad. Ik ervaar de behandelingen altijd als ontspannend en prettig. In het begin kreeg ik wekelijks een behandeling en daarna is het afgebouwd naar 1 x in maand. Mijn klachten zijn aanzienlijk minder heftig geworden waar ik heel blij van word 🙂 Tevens gebruik ik dagelijks Chinese kruidenthee wat een positief effect heeft om de klachten te verminderen. Als ik het een tijdje niet gebruik voel ik mij minder energiek en zijn mijn klachten heftiger.
Ik ben heel blij met de behandeling van Anja! Ik heb de afgelopen jaren zoveel geprobeerd met weinig effect! Sinds ik naar Anja ga zijn mijn klachten dragelijker. Ik kan het iedereen aanraden!
L.

Herstel en welzijn
De praktijk Sanacura van Anja Sanders ervaar ik als heel prettig en professioneel. Er wordt tijd genomen voor een persoonlijk gesprek, waarna de behandeling plaatsvindt. Acupunctuur als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde is al heel oud en heeft zich al lang bewezen. Vanuit de visie dat lichaam en geest een is wordt de behandeling gegeven. Ik vind dit een natuurlijk en logisch gegeven en daardoor heel goed dat er op deze manier gewerkt wordt. Omdat de preventieve werking van acupunctuur bijdraagt aan een goede (energie)balans maak ik graag nog lang gebruik van Anja’s kennis en kunde. Ik vind haar praktijk een aanrader voor iedereen die gericht aandacht wil geven aan herstel en welzijn.
Vera D.

Subfertiliteit
Mijn man en ik probeerden al een aantal jaren zwanger te worden, maar dat lukte niet. Uit de onderzoeken in het UMCG bleek dat er sprake is van onbegrepen subfertiliteit. Kortom er was geen oorzaak te vinden. We belandden in de gebruikelijke trajecten. Eerst de lichte variant IUI en uiteindelijk IVF. Ik wilde natuurlijk graag de kansen zo groot mogelijk maken en had gelezen dat acupunctuur een goede bijdrage kon leveren. Alhoewel ik wel wat sceptisch was, wilde ik het toch graag proberen. Na enig zoeken kwam ik bij Anja Sanders uit. Wat ik erg fijn vond, is dat Anja arts-acupuncturist is. Het gaf mij een gerust gevoel dat ze ook een ervaren Westers opgeleide arts is. Na een uitgebreide intake, onderging ik mijn eerste acupunctuurbehandeling. De eerste naaldjes voelden wel een beetje vreemd, maar het was ook erg ontspannend. Dat alleen al is erg waardevol tijdens de stressvolle IUI- en IVF-behandelingen. Anja Sanders is een prettige arts waarbij ik me in goede handen voelde. Ik vond het erg fijn om tijdens de trajecten naar Anja te gaan. Ze stemde de behandeling af op de fase van het traject waarin ik zat. En met succes! In 2011 is onze zoon geboren uit de eerste IVF-behandeling en in 2014 uit de vierde IVF-behandeling onze tweede zoon. Tijdens de laatste IVF-behandeling heb ik ook Chinese kruiden gebruikt. Ook de kruiden werden helemaal aangepast op mijn gestel en de fase van de IVF-behandeling. De kruiden moest ik oplossen in heet water en dan als een soort bouillon opdrinken. Niet altijd even lekker, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik ben er van overtuigd dat de combinatie IVF/acupunctuur/Chinese kruiden er voor heeft gezorgd dat ik samen met mijn man nu kan genieten van onze twee zonen.

Overgang
Alvorens het reguliere medische circuit in te stappen met heftige overgangsklachten (opvliegers, bot-spierpijnen) besloot ik eerst dmv acupunctuur te proberen de klachten te verminderen/doen verdwijnen. De acupuncturist waar ik vroeger met mijn zoon naar toe ging was met haar praktijk gestopt maar zij beval mij Sanacura, de praktijk van Anja Sanders, aan.
Inmiddels ben ik nog steeds volop in de pré-menopauze, maar zo goed als van mijn klachten af.
Niet alleen is de praktijk een warm bad, door de manier waarop Anja in alle rust de tijd voor je neemt en waar je bijna altijd met acute klachten op korte termijn terecht kunt, vooral óók de combinatie van acupunctuur en ondersteunende Chinese kruiden waar zij mee werkt geeft het gevoel met “een totaal pakket” behandeld te worden.
Dit alles, samen met het uitzicht vanaf de behandeltafel door het dakraam op de lucht en bomen erboven, maken dat je, vaak al meteen na een behandeling, veel “lichter” de praktijk uitloopt!
T.

Vitaal en evenwichtig 
Anja neemt de tijd om mijn verhaal (niet alléén de klacht) grondig in beeld te krijgen. Zij heeft een
zachtaardige, vriendelijke benadering waarbij ik mij vrij voel te delen wat er werkelijk speelt.
De acupunctuur behandelingen sluiten mooi aan op mijn eigen werk als Somatisch Bewegingstherapeut en levensstijl, zij ondersteunen een vitaal en evenwichtig leven.
Dankzij Anja’s behandelingen zijn een aantal van mijn meer chronische problemen opgelost dan wel goed hanteerbaar geworden. Ik beveel haar dan ook van harte aan!

Vrouw in de overgang..
Oké, je bent ruimschoots de veertig gepasseerd, zit lekker in je vel, je staat met beide benen op de grond, de tijd van onzekerheid over alles waar je enigszins twijfel over zou kunnen hebben, heb je achter je gelaten. Kortom; een nieuwe fase in je leven is aangebroken; ‘Sarah’ komt in zicht.
Maar dan, op het moment dat je het gevoel hebt alles ‘aan te kunnen’ , komt de overgang..
Mijn verhaal..
De opvliegers werden steeds heftiger en hebben langer dan een jaar mijn humeur en mijn dagelijkse ritme ernstig verstoord. Terwijl je behoefte hebt aan een rustige nacht, sluipt de overgang ook je slaapkamer binnen en verstoort je nachtrust waar je zo ontzettend aan toe bent.
Enkele minuten voor de volgende opvlieger, belandde ik in een soort depressieve gemoedstoestand waarbij ik een onrustig onbestendig gevoel in mijn lijf voelde opkomen. Vaak kort en heftig maar lang genoeg om soms volledig van slag te zijn. Daarbij had ik ieder uur meerdere opvliegers met de nodige zweetaanvallen. Soms vond ik het gewoon gênant om zwetend in gesprek te zijn of een vergadering voor te zitten, terwijl de zweetdruppels langs mijn gezicht dropen.
Alle soorten van middeltjes, behalve hormonen, heb ik geprobeerd. Niets hielp mij om de opvliegers te onderdrukken.
Op een goede dag kreeg ik de tip om de site van Anja Sanders eens te bekijken. Sanacura, praktijk voor acupunctuur o.a. gespecialiseerd in het behandelen van overgangsklachten.
Ik had geen enkele ervaring met een acupunctuur behandeling. Wat mij aansprak was het gegeven dat Anja een arts is met ruime ervaring binnen de geneeskunde, gespecialiseerd in acupunctuur in combinatie met Chinese geneeskunde. Geen kwakzalverij dus. Met de gedachte; baat het niet dan schaadt het ook niet, heb ik contact opgenomen met Anja.
Kort na de eerste acupunctuur behandeling bemerkte ik dat mijn depressieve gevoel afnam en ik mij niet meer zo somber voelde. De behandeling zelf vond ik ook rustgevend. Ik sliep beter en na enkele behandelingen namen ook de opvliegers af. De eerste maanden heb ik regelmatig een behandeling ondergaan. Ik voelde de energie letterlijk weer ‘door mijn lichaam stromen’.
Na ongeveer 5 behandelingen waren mijn klachten weg. Ik ben daarna een tijdje gestopt en de opvliegers bleven uit. Na enkele maanden zijn de opvliegers weer wat begonnen maar minder heftig dan in het begin. Het onrustige en onbestendige gevoel is uitgebleven. Sinds enkele weken gun ik mijzelf weer, om de 3 weken, een behandeling.
Het is zo ontzettend fijn om dit te kunnen schrijven en ik zou écht alle vrouwen, die last hebben van de overgang, een acupunctuurbehandeling willen aanraden!
S.L., vijftig +