Sanacura
Blog – Posts ¬

De wondere wereld van....

In deze post vindt u een aantal werkelijk prachtige, Engelstalige, video’s over de wondere wereld van Chinese kruiden. U ziet magnifieke landschappen voorbijkomen, reportages over families die vaak van generatie op generatie al bepaalde kruiden verbouwen, en portretten van ‘kruidenjagers’ die de in het wild groeiende planten verzamelen.

U zult horen dat elk kruid het beste floreert in zijn natuurlijke omgeving, en dat klimaatcondities en een juiste samenstelling van de grond van groot belang zijn voor een goede kwaliteit van de kruiden. Ook is het verbazingwekkend hoe de werkzaamheid van kruiden afhangt van het oogsten op exact het juiste moment, en van precies de juiste bereiding volgens vaak eeuwenoude tradities.

Maar ook wordt u meegenomen naar hedendaagse landbouw- en farmaceutische bedrijven waar de kruiden op moderne manieren worden verbouwd en geprepareerd, en komen biologen en artsen aan het woord.

Natuurlijk krijgt u ook inspirerende kijkjes in de keuken, want veel kruiden die medicinale eigenschappen hebben, zijn ook fantastische smaakmakers in allerhande gerechten, of helpen bij de spijsvertering.

Helaas wordt ook in China de biodiversiteit bedreigd door klimaatsveranderingen, vervuiling en overexploitatie en bestaat het gevaar dat sommige planten verloren gaan! Gelukkig hebben nu veel van deze planten een beschermde status gekregen.

Laat u zich onderdompelen in deze magische wereld van boombladeren, schorsen, wortelstokken, fossielen, paddenstoelen, vruchten, bloemen, landbouwers en verzamelaars, schitterende landschappen en wijze artsen! Ik wens u veel kijkplezier toe!