Sanacura praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde
Voor welke klachten?

Het indicatiegebied voor behandeling met acupunctuur en/of Chinese kruiden is zeer breed. Er zijn eigenlijk maar weinig aandoeningen waar de Chinese geneeskunde niet geschikt voor is.

Over de jaren heen heb ik een diversiteit aan klachten voorbij zien komen. Denkt u aan problemen met menstruatie, vruchtbaarheid en overgang, zwangerschapsperikelen, depressie, angst en spanning, hyperventilatie, slapeloosheid, vermoeidheid en burn-out, huidziektes, maag- en darmklachten, en pijn. Maar ook aan de ondersteuning van de reguliere behandeling van kanker, aan klachten van bewegingsapparaat, lucht- en urinewegen, allergieën en auto-immuunziekten, kouwelijkheid of overmatig transpireren, hoofd- en aangezichtspijn, rookverslaving, overgewicht, oorsuizen, duizeligheid, neurologische aandoeningen, hormonale problemen zoals een niet goed werkende schildklier of diabetes, hart- en vaatziekten, kwalen op KNO-gebied of aandoeningen van de ogen, oedeem, of droge mond en slijmvliezen.

In de meeste gevallen zult u na een aantal behandelingen een verbetering in uw klachtenpatroon ervaren, soms gebeurt dit al na 1 behandeling. Vaak zullen ook klachten veranderen waarvoor u in eerste instantie helemaal niet naar de praktijk kwam. In de Chinese geneeskunde kijken we nu eenmaal niet naar op opzichzelfstaande aandoeningen, maar wordt uw hele systeem betrokken bij het vinden van een nieuw evenwicht. Hierbij streven we naar op zijn minst een dusdanige verlichting van lijden dat u weer verder kunt, maar natuurlijk liever nog naar volledig herstel. Gelukkig komt het zelden voor dat er helemaal geen verschuiving in het klachtenpatroon optreedt.

Ik sta er altijd voor open, ongeacht de aard van uw klacht of aandoening, samen met u te bekijken of het zinvol is een behandeltraject te starten in mijn praktijk, en wat u kunt verwachten.