Sanacura praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde
Voor welke klachten?

Het indicatiegebied voor behandeling met acupunctuur en/of Chinese kruiden is zeer breed. Er zijn eigenlijk maar weinig aandoeningen waar de Chinese geneeskunde niet geschikt voor is.

Over de jaren heen heb ik een diversiteit aan klachten en problemen voorbij zien komen gerelateerd aan menstruatie, vruchtbaarheid en overgang, zwangerschap, depressie, angst, spanning en hyperventilatie, slapeloosheid, vermoeidheid en burn-out, huidziektes, maag- en darmklachten, lucht- en urinewegen, allergieën en auto-immuunziekten, KNO (zoals oorsuizen en duizeligheid), kouwelijkheid of overmatig transpireren, (hoofd)pijn, bijwerkingen van reguliere kankerbehandeling, rookverslaving, overgewicht, neurologische aandoeningen, hormonale disbalans (zoals bij een niet goed werkende schildklier of diabetes), hart- en vaatziekten, oedeem, droge ogen, mond en slijmvliezen.

In de meeste gevallen zult u na een aantal behandelingen een verbetering in uw klachtenpatroon ervaren, soms gebeurt dit al na 1 behandeling. Vaak zullen ook klachten veranderen waarvoor u in eerste instantie helemaal niet naar de praktijk kwam. In de Chinese geneeskunde kijken we nu eenmaal niet naar op opzichzelfstaande aandoeningen, maar wordt uw hele systeem betrokken bij het vinden van een nieuw evenwicht. Hierbij streven we naar op zijn minst een dusdanige verlichting van lijden dat u weer verder kunt, maar natuurlijk liever nog naar volledig herstel. Gelukkig komt het zelden voor dat er helemaal geen verschuiving in het klachtenpatroon optreedt.

Ik sta er altijd voor open, ongeacht de aard van uw klacht of aandoening, samen met u te bekijken of het zinvol is een behandeltraject te starten in mijn praktijk, en wat u kunt verwachten.