Sanacura
Klachten ¬

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt zeer veel voor en zien we regelmatig in de acupunctuurpraktijk. Uw dagelijks leven kan er in hoge mate door verstoord raken – u staat op met hoofdpijn, of gaat er mee naar bed, in slaap komen kan lastig zijn, waardoor vermoeidheid optreedt, en uw stemming negatief beïnvloed wordt. Hoofdpijn is eigenlijk nooit een op zichzelf staand fenomeen. Gelukkig kan de Chinese geneeskunde vaak iets voor u betekenen.

Chinese geneeskunde

Bij regelmatig terugkerende hoofdpijn is er vaak sprake van een onderliggende verstoring in de energiehuishouding. Er kunnen energie- of bloedblokkades zijn, er kan sprake zijn van een niet optimale vochthuishouding, of van een tekort aan energie en weerstand. Vaak treedt de hoofdpijn dan ook op in samenhang met een scala aan andere klachten.
Behandeling bestaat over het algemeen uit een combinatie van acupunctuur en Chinese kruiden. Stress en spanning kunnen een grote rol kunnen spelen bij het in stand houden van hoofdpijn, dan zijn ontspannings- en ademhalingsoefeningen zinvol om uw lichaam te helpen het evenwicht terug te vinden. Ook de heilzame, soepele bewegingen van Tai Chi of Qigong kunnen een bijdrage leveren aan uw herstel!